Current Management of Nasal Polyps and Asthma in the Age of Biologics

FRIDAY JANUARY 12, 2024

10:30 AMRegistration Desk Opens10:30 AMExhibit Hall Opens

12:30 PM COURSE STARTS

UNIFIED AIRWAY AND TREATMENT OF SEVERE ASTHMA

12:30 PM Wise/Damask Course Intro (10 mins)

12:40 PM Wallace Chronic Cough - Lower Airway Perspective (20 minutes)
1:00 PM Tritter Chronic Cough - Upper Airway Perspective (20 minutes)

1:20 PM Ledford Mimickers of Asthma - Making Sure We Have the Right Diagnosis (15 minutes)

1:35 PM Lang Discordance and Controversy between NIH EPR4 2020 Guidelines and GINA 2022 Asthma Guidelines (25 mins)
2:00 PM Wallace Fixed-Dose Combination Rescue Medication Containing a SABA and an ICS: Is It a Game Changer? (10 minutes)

2:10 PM Buchheit Emerging Biologic Therapies for Asthma: Updates from the Bench (20 mins)

2:30 PM BREAK WITH EXHIBITORS (30 mins)

3:00 PM Wallace Update on Pediatric Severe Asthma: What's New in Biomarkers and Biologics? (20 minutes)

3:20 PM O'Connor as moderati PANEL: Choosing the Right Biologic for the Severe Asthma Patient (40 mins)

4:00 PM multiple facilitators: (PBL: A Patient with Severe Asthma and CRSwNP (1 hour)

5:00 PM White Unified Airway -- The Clinical Impact of Asthma and Chronic Rhinosinusitis Together (30 min)

5:30 PM Adjourn for the evening

SATURDAY JANUARY 13, 2024

6:30 AM Registration Desk Opens 6:30 AM Exhibit Hall Opens

7:00 AM - 8:00 AM Non-CME Satellite Event (60 minutes)

EVALUATION OF NASAL POLYPS

	8:00 AM	Luong	Patient Interview About the Burden of Nasal Polyps and Severe Asthma (15 mins)
	8:15 AM	Parker	Differential Diagnosis of Nasal Obstruction and Nasal Masses (20 mins)
	8:35	Franzese	Diagnosis of Chronic Rhinosinusitis (CRS) (15 mins)
	8:50 AM	Wise	Classification of Chronic Rhinosinusitis (CRS) (25 mins)
	9:15 AM	Veling	Evaluation of a Pediatric Patient with Nasal Congestion (15 mins)
	9:30 AM	Mims	Update on Pediatric Acute and Chronic Rhinosinusitis (15 mins)
	9:45 AM	O'Connor	CRS and Immunodeficiency (20 minutes)
10:05 AM			BREAK WITH EXHIBITORS (30 mins)
	10:35 AM	Wise	Review of Sinonasal Anatomy (25 mins)
	11:00 AM	Ryan	Nasal Endoscopy for Diagnosis and Monitoring of Disease (25 mins)
	11:25 AM	Friedman	How to Read CT Sinus Films Like a Pro (30 mins)
	11:55 AM		Non-CME Satellite Event (60 minutes)
	12:55 PM	White	Pathogenesis of Chronic Rhinosinusitis with Nasal Polyps (CRSwNP) (40 mins)
			TREATMENT OF NASAL POLYPS
	1:35 PM	White and Buchheit w	DEBATE: CRSwNP - Single Inflammatory Disease vs. a Spectrum of Multiple Dominant Inflammatory Patterns? (25 mins)
	2:00 PM	Wise	Endoscopic and Radiographic Features of T2 Mediated Nasal Polyp Disease (20 mins)
	2:20 PM	Mims	Medical Management of Chronic Rhinosinusitis (CRS) (20 min)
	2:40 PM	Franzese	Topical Steroids for Chronic Rhinosinusitis with Nasal Polyps (CRSwNP) (20 mins)
	3:00 PM		BREAK WITH EXHIBITORS (30 mins)
	3:30 PM	Ryan interviews Wise	, Surgical Treatment of Chronic Rhinosinusitis (CRS) (30 mins)
	4:00 PM	Ryan moderate Pane	PANEL: What is "Good Surgery", What is "Bad Surgery"? (45 mins)
	4:45 PM		Adjourn for the evening
	4:45PM - 5:30 PM		Non-CME Satellite Event (45 minutes)
			SUNDAY JANUARY 14, 2024
	6:30 AM		Registration Desk Opens
	6:30 AM		Exhibit Hall Opens
	7:00 AM - 8:00 AM		Non-CME Satellite Event (60 minutes)

MONOCLONAL ANTIBODIES FOR NASAL POLYPS

8:00 AM Ledford Currently Available Biologics for CRSwNP (30 minutes)

8:30 AM Buchheit What Have We Learned from Subgroup Analyses of Biologics for CRSwNP? (20 minutes)

8:50 AM Franzese to moderate PANEL: Where Do Biologics Fit into the Treatment Paradigm of Chronic Rhinosinusitis with Nasal Polyps (CRSwNP)? (40 mins)

9:30 AM O'Connor to moderati PANEL: Challenges Using Biologics for CRSwNP (40 minutes)

10:10 AM BREAK WITH EXHIBITORS (30 mins)

10:40 AM Buchheit Update on Aspirin-Exacerbated Respiratory Disease (AERD/NERD) (20 minutes)
11:00 AM White Is ASA Desensitization Still Relevant in the Age of Biologics? (20 minutes)

11:20 AM Lang Non-AERD Aspirin Sensitivity Syndromes (20 minutes)

11:40 AM Damask AUDIENCE PARTICIPATION SESSION: Choosing the Best Biologic for Chronic Rhinosinusitis with Nasal Polyps (CRSwNP) Patients (20 min

12:00 PM Snack Break (15 mins)

NASAL ENDOSCOPY

12:15 PM Takashima Office Set Up for Nasal Endoscopy (15 mins)

12:30 PM Takashima Handling Scopes – How to Properly Hold Rigid and Flexible Scopes (15 mins)

12:45 PM Luong Tips and Techniques for Upper Airway Endoscopy (20 mins)

1:05 PM all ENT's Hands on Skills Sessions: Flexible and Rigid Nasal Endoscopy (90 mins)

2:35 PM Course concludes

ON-DEMAND LECTURES - PRE/POST COURSE

Parker Secondary CRS (30 minutes)

Parker Nasal Congestion and Sleep (30 minutes)

Franzese Prevalence and Epidemiology of CRS (30 minutes)

Takashima CRSwNP Impacts Quality of Life (30 minutes)

Veling The Importance of the Sense of Smell (30 minutes)

Damask Shared Decision Making in CRSwNP

Special Situations: Allergic Fungal Rhinosinusitis

Luong (30 minutes)

Mims CRS and Infection (30 minutes)

Damask Eosinophilic CRS (e-CRS) (30 minutes)

Wise Central Compartment Atopic Disease-Is It a Thing? (30 minutes)